Engels en boeken

Ik ben dol op prentenboeken. Planken vol met prentenboeken heb ik thuis. Zelfs in de kamers van mijn kinderen staan prentenboeken omdat ik gewoon niet genoeg plek heb, maar ook omdat de kinderen toen ze nog jonger waren ook altijd een prentenboek kregen voor de verjaardag, met Sinterklaas of zoals deze week, de kinderboekenweek.

Een jaar of 8 geleden viel ik in op een school waar ze ook engels op het rooster hadden staan in groep 1/2. Ik vond het geweldig!
Er waren niet echt richtlijnen voor en ik ben gaan zoeken naar o.a. prentenboeken.
Die waren er toen nog niet echt te vinden en ik was nog niet zo helder van geest om dan gewoon een bekend prentenboek in het engels te vertalen.

We zijn inmiddels in 2015 en vorige week was ik in een winkeltje met tweedehandsspullen, waaronder een heleboel boeken.
Wat vond ik daar… een super leuk boek met allemaal engels gedichtjes over wilde dieren.
Heerlijk om te lezen (en waarschijnlijk ook om voor te lezen).

Dát ga ik eerst op mijn kinderen uitproberen en daarna misschien wel in de klas.
wild poems

Geef een reactie