Juf woont op school…. toch?!

juf astrid betjepuntcom

Grappig…. Ik sta inmiddels zo’n jaar of 16 voor de klas en ieder jaar weer zijn er veel kinderen die denken dat de juffrouws en meneren op school wonen. Kunnen ze zich ontzettend verbazen over het feit dat ook wij een papa & mama hebben of dat we kinderen hebben en een vriend/vriendin hebben of getrouwd zijn.

Hoe groot is de verbazing wanneer ze je ineens tegenkomen tijdens het boodschappen doen of iets dergelijks.
Uiteraard, wanneer ze wat ouder zijn, komt dat besef er meer en meer. Dat ook juffrouws en meneren ‘gewoon’ mensen zijn zoals zijzelf en papa en mama en dat ook wij een eigen huis hebben, niet op school slapen en eten.

Soms zijn er kinderen, zo merkte ik vandaag, die weleens denken dat de juffen, net als dat zijzelf doen, afspreken ná school.
Tja… misschien heb ik dat zelf ook wel in de hand gewerkt door weleens te zeggen dat ik een afspraak had met mijn stagiaire of mijn duo, dan zeg ik er vaak wel bij: “Wat leuk dat je met Thomas afgesproken hebt, ik heb ook afgesproken met juf M, maar dan om te praten over wat we volgende week allemaal gaan doen”.
Dan wordt er even gek gekeken om vervolgens samen smakelijk te lachen.

Vanmiddag hadden we op school een gezellig creatief uur achter de rug met alle kleutergroepen, vervolgens werd er nog heerlijk buiten gespeeld en 10 minuten voor het naar huis gaan moesten alle materialen terug de schuur in en gingen we verzamelen om naar binnen te gaan en onze tassen te pakken…
Plotseling komt er een jongetje naar me toe en zegt: “Juf, wil je met me afspreken? Ik wil echt zó graag met jou afspreken juffrouw”

*Smeltmomentje*

Van zijn mama mocht het ook wel, dat wist hij zeker.
Helaas voor hem en voor de juf, had de juf al andere afspraken staan, waaronder een gesprek met haar stagiaire en een andere collega.

Geef een reactie