Herfstvakantie? Knutselen met verf en aluminiumfolie

20151026_113854

Een vorig jaar zag ik dit idee voorbij komen op facebook, maar ja…. werkte het? Dát wilde ik eerst zelf even uittesten. En zo geschiedde.
Een halve rol aluminiumfolie werd gebruikt want ik wilde natuurlijk meer doen dan alleen dat wat ik gezien had.

Nu is het in Brabant nog geen  herfstvakantie maar voor veel scholen in Nederland is de vakantie al heel dichtbij.  Maar ook voor in de klas is dit leuk!

Je hebt er, zoals de titel al zegt verf en aluminiumfolie voor nodig.
Leg dat vast klaar, mooie herfstige kleuren op een schoteltje (mengen is absoluut niet erg) Rood, geel, oranje, bruin
De afgelopen weken hebben mijn kinderen en ik bladeren, takjes en eikels/kastanjes gevonden en deze kwamen  nu dus heeeeeeel goed van pas.
Voor een herfstboom heb je nodig:
een takje, een prop aluminiumfolie   en de verf, kleuren mengen komt gelijk aan de orde tijdens het stempelen.

20151026_113648             20151026_113726

Duw niet te hard op je prop wanneer je hem in de verf en op je papier duwt, anders wordt de prop glad en krijg je geen structuur.

Met de herfstbladeren kun je verven en stempelen, maar je kunt er ook omheen stempelen. Wanneer je het blad weg haalt  zie je natuurlijk een wit vlak, maar met bijvoorbeeld wasco kun je dan weer de nerven van de bladeren tekenen.

20151026_113843        20151026_113854

Als je het blad geverfd hebt kun je het blad omdraaien en met het blad zelf ook stempelen, daar hebben de kinderen denk ik wel wat hulp bij nodig.
Daarnaast, nogmaals, moet je bij het stempelen met de prop aluminiumfolie ook even opletten dat er niet te hard geduwd gaat worden, anders wordt de prop heel snel glad door  het duwen en krijg je niet dat  stipjeseffect.

Ik ben benieuwd hoe het gaat, laat gerust je reacties achter! Hier, of op facebook

Eén reactie

Geef een reactie