Maak je eigen adventkalender met 48 bakjes

12291264_1735610240000083_4658099874974835878_o

Al jaren wil ik een eigen adventskalender die wat langer mee gaat dan 1 jaar. Ik heb ‘vroeger’ wel van die chocolade adventskalenders in de klas gehad, maar ja… met meer dan 24lln wordt het toch al gauw lastiger ivm chocolaatjes. Ook door kinderen met allergie voor melk/chocola  etc.

En vorige week bedacht ik me ineens iets, bakjes! Gewoon 24 bakjes… maar goed. waar haal ik die bakjes vandaan? Simpel. vouwen!
En dus heb ik vouwblaadjes gemaakt van gekleurd A4 papier, daar 16 vierkantjes van gevouwen. Daarna nog 1 en die voorzichtig over het andere bakje geschoven. Goed laten drogen en gisteren heb ik er een lintje doorheen gedaan.
Op stevig karton een kerstboom getekend nadat ik eerst de bakjes trapsgewijs had neergelegd.
met foamcijfers van de Zeeman hebben mijn dochter en ik de cijfers op de bakjes geplakt.
De kerstboom beplakt met behangpapier en daar is hij dan…

Wat er in de bakjes komt? Ik denk mini plastic kerstballetjes die dan in de kerstboom gehangen mogen worden…

Je kunt er ook nog een knutselactiviteit aan vast plakken, laat de kleuters de bakjes maken óf  laat ze van mozaïekfiguurtjes de boom namaken.
Ook nog mogelijk, geef ze dezelfde kleuren vouwblaadjes en laat ze 16 vierkantjes vouwen en knip ze uit, plak de boom in de juiste volgorde en de juiste kleuren na.

 

Veel plezier ermee en laat me weten of je er ook iets mee gedaan hebt.

 

 

Eén reactie

Geef een reactie