Hoeveel tafeltjes heeft een restaurant en wie maakt het schort?

20160106_115700

Morgen is het eindelijk ‘mijn’  beurt weer… Na 2 weken vakantie mag ik weer met de kleuters aan de slag. Hoewel een gedeelte van Nederland óf niet naar school kan óf bezig is met een toepasselijk thema: “winter”, zijn wij begonnen met het thema: “het restaurant”

Ik val met mijn neus in de boter en mag met de kleuters naar een hotel/restaurant.

In de klas zijn we bezig om ook een restaurant te maken en uiteraard wilde ik iets knutselen. Met een zieke puber thuis ben ik er eens rustig voor gaan zitten en maakte met vouwblaadjes een tafeltje… Een grote én een kleine.. maar ja… een tafel heeft ook een stoel en ook daar ben ik mee aan de slag gegaan.
20160106_200641Een tafeltje in een restaurant heeft natuurlijk ook een mooi tafellaken en in plaats van een sneeuwvlok knippen, werd het een tafellaken.

Vanmiddag wilde mijn oudste dochter gaan verven, maar omdat het een niet uitwasbare verf  bleek te zijn, wilde ik toch dat ze een schort(je) zou aantrekken.
Maar díe hadden we nu net niet meer in huis.
Deze juf is niet voor 1 gat te vangen en ik pakte de rol met vuilniszakken, knipperdeknip en klaar was ons schort…

Dochterlief had niet heel veel zin om te poseren, maar ik kreeg er wel een idee van…
Dit kunnen we met de kleuters ook doen!
Beplakken met plakfiguren of met de foamletters van diverse winkels en de naam erop.
Dan hebben we ineens allemaal kokkies!

20160106_154319

Geef een reactie