Invaljuf zijn en soms zo hebberig worden…

10530730_10201457305749678_3382333234560562741_n

Invallen, ik doe het inmiddels al 8 jaar…

Ik heb al veel scholen van binnen (en buiten) gezien.
De inval die ik doe is iedere keer in groep 1/ 2 geweest. Daar ligt mijn hart, kan ik mijn ei kwijt en geniet ik zo ontzettend van.
Ik doe weinig korte invalklussen. De meeste inval waar ik voor gevraagd ben zijn voor de duur van 1 schooljaar of een half schooljaar.

Omdat je op zoveel verschillende scholen komt zie je ook steeds weer nieuwe materialen en ideeën. Heerlijk vind ik dat! Niet alleen de kinderen ontdekken, maar de juf dan net zo goed.
Door de facebookpagina’s van kleuterwereld en kleuteruniversiteit doe ik veel ideeën op.
De doe – en maak het zelf ideetjes gebruik ik regelmatig (soms tot ergernis van mijn vriend wanneer de keuken weer eens ontploft lijkt omdat ik zelf klei gemaakt heb) in de klas.
De kinderen zijn nieuwsgierig en ik merk ook dat de collega’s van de parallel groepen interesse tonen en ideetjes overnemen (rijst in de zandtafel en zelfgemaakte pepernotenklei bijvoorbeeld).

Maar er zijn ook materialen die je niet zelf kunt maken en die ik heel graag zou willen hebben.

Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal jaren geleden plastic paaseieren die je in 2 helften kon doen aangeschaft om bezig te zijn met kleuren, vormen, cijfers  en letters in het thema Pasen.
En ik heb een hele verzameling plasticdieren voor het thema “boerderij” en “de zee”.

Maar omdat ik geen vaste school heb om in te vallen moeten al die spullen steeds weer mee naar huis.
Ik heb een ontzettend grote verzameling prentenboeken. Daar ben ik heel trots op en erg blij mee. Die kunnen mooi in de boekenkast, maar al die andere spullen die ik ‘moet’ hebben…. Die kunnen we in huis niet altijd kwijt.
Er zijn materialen die ik graag zou willen aanschaffen voor in ‘mijn’ klas…. Blokken bijvoorbeeld….  En nog specifieker, de regenboogblokken van Credu
Hoewel ik ze graag in iedere groep waarin ik werk zou willen hebben gaat dat niet. Ik kan niet altijd alles zelf aanschaffen, het worden dure grapjes.
Soms heb ik weleens het geluk dat een bouwcoördinator het een goed idee vindt en het aangeschaft kan worden. Hoe jammer vind ik het dan om na de ene inval weer op een andere te komen en bepaalde materialen niet mee te kunnen nemen. Maar dat hoort erbij. Op een nieuwe school ben ik weer net zo enthousiast.
 

Geef een reactie