Thema: ‘verkeer’

20160615_092031

De afgelopen weken werkte ik op beiden scholen rond het thema: bouwen en het thema: wonen

Inmiddels zijn ze beiden afgerond maar het thema verkeer is er eigenlijk mooi op aan te sluiten.
Op de Cluster 2 school zijn we er mee van start gegaan. Ze hebben daar een super gave les/thema kist van Nijntje/Dick Bruna met praatplaten, spelletjes, lessuggesties etc. De gemeente Haaglanden biedt deze kisten gratis aan, het zou geweldig zijn wanneer dit landelijk zo zou kunnen, toch?

Maar goed, thema verkeer. Op Pinterest is er vanalles te vinden qua knutselen en lesideeën.
Gisteren mocht ik een dag extra komen en gingen we met de kleuters ook aan de slag met auditieve oefeningen. Ik ben fan van juf Janneke en zij had op haar website allerlei oefeningen staan om met de kleuters aan de slag te gaan. De kinderen vonden het erg leuk om woordjes na te zeggen, te luisteren welke letter je vooraan, achteraan of in het midden hoorde maar ook om zinnen af te maken of langer te maken.
Ook op de website van Kleutergroep  was (en is) veel te vinden.
Onze stagiaire ging ’s middags aan de slag met het knutselen van vrachtwagens en cementwagens. De ene is m.b.v. 16 vierkantjes, de andere is m.b.v. het vouwen van een recht kruis. Ze komen van “de Kleuteruniversiteit”

 

Vanmorgen in de kring gingen we aan de slag met auto’s, uiteraard moet je uitkijken voor auto’s, links-rechts-links en dan pas oversteken e.d.
Maar hoe noemen we nu een hele lange rij auto’s die stilstaan op de weg (en ze zijn niet geparkeerd?!). De juf had er ’s morgens zelf nog last van gehad… “Zomaar op de snelweg, ineens allemaal verkeersborden boven de weg die aangaven dat ik geen 100 meer mocht maar ‘maar’ 50 en daarna moest ik stoppen en stond ik stil samen met de auto’s naast mij en voor en achter mij (hupsakee, gelijk wat begrippen die we konden gebruiken).
Ik was niet de eerste in de rij, maar ook niet de laatste, misschien was ik wel de middelste?”

Zoiets noemen we een “file”  gelukkig duurde de file niet zo lang, maar in de klas maakten we ook een file.
We moesten ze aanwijzen en tellen en daarna gingen we er cijfers bij leggen (toen kwam er wel veel ruimte tussen de auto’s) , we sprongen van de ene naar de andere auto en uiteindelijk maakten we parkeerplaatsen waar maar 1, 2, 3, 4 of 5 auto’s op mochten.

Eén reactie

Geef een reactie