Kleuteruitspraken over soorten en maten

kids say the darndest thingsEigenlijk moet je ze opschrijven om ze niet te vergeten…. de uitspraken van kinderen, of het nu kleuters zijn of dat ze al groter zijn…

Afgelopen week was weer eens zo’n momentje dat ik dacht: “niet vergeten op te schrijven”.

We gingen buitenspelen. Buiten hebben wij een schuur op het plein staan waar alle fietsen, karren, stepjes, springtouwen enz… staan. De afspraak is dat de kinderen dan langs de muur gaan staan wanneer ze iets willen kiezen om mee te spelen.
Het duurde even voor ik de deur van de schuur open kon doen, maar nog voor ik dat deed ving ik ineens een gesprek tussen 2 jongens en een meisje op….

“Ja mijn oma heeft ze ZO!”  en er kwam een aanwijzing met handgebaren bij. “Oh echt waar?!” riep kleuter 2, “Mijn mama heeft ze zo” en wederom een aanduiding met de handen, maar nu twee handjes tegen de borst van het kind zelf.
“Nou!” zei kleuter 3, “die van míjn oma, die zijn wel tot hier!!!” en met de armen en handen werd er gewezen en gebukt tot de knieën.
“Oh!” zei kleuter 2 weer, “bij mijn moeder zijn ze dan écht wel heel klein hoor, tot zo” en deze kleuter maakte kommetjes van zijn handen en hield ze voor zijn borst.
“Ja!!!!” zei kleuter 1, “Maar weet je, álle oma’s hebben borsten tot hier!!!” en wederom werd er gewezen met de armen tot aan de knieën.

 

Geef een reactie