Eind van het schooljaar – afscheidsgedichtje

samen

Tijdens een schooljaar doe je veel, leer je veel, samen met de kinderen. Er vinden diverse  activiteiten plaats;feestjes, uitstapjes, vieringen etc… etc..

 

 

Bij kleuters zijn  dat vaak nog meer omdat je de meeste kinderen in de groep niet 1 maar 2 of soms 3 jaar meemaakt.

Ik val in, al een jaar of 7 (daarvoor zag ik kinderen ook hun hele kleuterperiode want toen werkte ik op een ‘vaste’ school en kon ik de hele kleuterontwikkeling mooi volgen).
Ik heb het geluk dat ik van veel kinderen een heel schooljaar mag meemaken en mag zien groeien en ontwikkelen. Geweldig is dat.
Jammer vind ik het dat ik van veel kinderen dus maar de helft van hun ontwikkeling heb mogen meemaken. Van de ene helft van de groep is dat de groei van begin groep 2 naar het einde, een kind dat toe is aan groep 3. De andere helft is de groep die aan het begin van zijn kleuter’carriere’ staat en door zal gaan stromen naar groep 2 en zich nu al een beetje een ‘oudste’ kleuter gaat voelen.

Omdat ik ieder jaar weer afscheid moet nemen maar zoveel samen heb gedaan met de kinderen, wil ik ze aan het eind van dat schooljaar toch iets meegeven en ben ik begonnen met een gedichtje te maken.
Over het samen dingen doen.

Ik deel graag, laat me door anderen inspireren, maar ik hoop dat anderen ook door mij geïnspireerd zullen raken en wie weet kun je hier iets mee.

 

“Samen….
Samen zijn we in augustus begonnen
samen hebben we plezier gemaakt
samen hebben we gezongen
samen hebben we gelezen
samen hebben we met blokken gebouwd…”

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voor het originele document kun je contact opnemen

2 reacties

Geef een reactie