Rupsje Nooitgenoeg een verhaal van rups tot activiteit in de klas

Laatst schreef ik een stukje voor de website van juf Maike over mijn favoriete prentenboeken. Rupsje Nooitgenoeg is daar één20160713_150536 van en er kwam een Eric Carle top tien

Met stip op 1: Rupsje Nooitgenoeg

Ik ga er eigenlijk van uit dat dit boek geen introductie meer nodig heeft. Wie kent het boek niet?
Het verhaal van de hongerige rups die zich uiteindelijk ontpopt tot een mooie grote vlinder.

Er zijn ontzettend veel lessuggesties te vinden op internet, zo heeft Kleuteruniversiteit een heel project geschreven om te kunnen werken rond dit boek.
Maar ook thuis kun je hier heel leuk mee aan de slag.

Op pinterest zijn diverse smakelijke rupsen te vinden, maar ook vlinders leuk om in de vakantie te doen met je kinderen.

Afgelopen week was ik bij de Action en daar haden ze houten neutrale kralen en knopen.
Hiermee kun je erg leuk rupsen maken. Wanneer je gekleurde kralen hebt, kun je er natuurlijk ook mee aan de slag.
Maar ik wilde heel graag meer doen dan alleen een rups aan een ketting rijgen en heb daarom gekozen voor de neutrale kralen en knopen.
Je hebt rode en groene verf nodig en een touwtje.
Afhankelijk van hoeveel rupsen je wilt maken verf je één of meerdere knopen/kralen rood, dit wordt de kop van Rupsje Nooitgenoeg. De andere kralen verf je groen. Je kunt ze in een kleur groen verven maar uiteraard kun je ook variëren en de groene verf mengen met wat wit zodat je ook nog een variatie van licht naar donker of van donker naar licht kunt maken.

Kijk hier het filmpje om een idee te krijgen van wat ik bedoel

Ik ben ook erg van de liedjes en versjes en over de hongerige rups is ook een liedje, op een bekende melodie. (Wie kent “in de maneschijn” nu niet?)

 

Geef een reactie