Een nieuw schooljaar voor 3 kwart van het gezin

 

IMG_20160722_095648Zomervakantie…. Voor ons begon deze eind juli, we waren de laatste regio die vakantie kreeg. De kinderen waren er aan toe en ik ook. Het was een bijzonder einde van het schooljaar geweest. Op 1 juli wist ik nog niet of ik wel weer werk zou hebben in het nieuwe schooljaar. 2 dagen voordat de zomervakantie begon werd ik gebeld… Of ik kennis kon komen maken op een school niet ver bij ons vandaan. Toch met wat spanning in het lijf ging ik naar de school en maakte ik kennis, op de een na laatste schooldag. Drukte en bedrijvigheid. Leerkrachten en leerlingen die bezig waren met opruimen, spullen verhuizen etc… En daar stond ik dan, jaren ervaring, heel wat scholen gezien en gewerkt en dan toch weer de zenuwen. Jawel, ook als je 40 bent heb je die 😉
Maar goed, bijna huppelend ging ik de school weer uit, ze wilden me graag als juf in een groep 1/2 tot de kerstvakantie.
Met een fijn gevoel ga je dan de vakantie in.
Mijn jongste dochter (9)  was het er minder mee eens. “Hoezo moet je nou weer werken?” Zij vond het de laatste weken juist wel erg prettig dat mama er was, iedere dag, geen overblijf of oppas in huis maar gewoon mama.
Maar uiteindelijk snapte ze ook wel dat ik het erg leuk vind om te werken en met name met de kleuters en dat ik het juist zo jammer vond om nergens juf te zijn. Het feit dat ik nu lekker dicht bij huis (15 minuten met de auto) kom te werken scheelt ook veel.

Daarnaast ben ik bezig met mijn webshopje juffiestuff.nl

De vakantie is tot nu toe heerlijk, we relaxen wat af 😉
En nu komt het einde in zicht. Nog 8 vrije dagen en 2 weekends.
Met mijn nieuwe duo heb ik zo nu en dan contact en aankomende week staan er vergaderingen en overleg gepland. Ook ligt er een dikke map met leesvoer voor me klaar. Na al die jaren toch ook voor mij weer iets nieuws, nieuwe registratiemethode.

En voor mijn kinderen? Ook zij staan voor een nieuw schooljaar…
De oudste gaat naar de 2e van het middelbaar, wow…. Vorig jaar vond ik alles nog erg spannend, ineens een kind op de middelbare school. Daar wist ik op dat moment nog maar weinig van. En dat jongetje van 12 uit groep 8 werd ineens een jongen van 12 op het middelbaar. Sommige dingen werden stom, saai, suf of raar. En de gesprekken die we hadden werden korter of de antwoorden in ieder geval: “Jaha, Nee, Hoezo? Goed, Weetnie” gelukkig werd dat na verloop van tijd ook wel weer anders maar toch kwamen de verhalen minder. De wereld van school en thuis werd meer gescheiden. Daar waar ik voorheen eigenlijk ‘alles’ hoorde, merkte ik dat hij nu ook regelmatig tijdens een gesprek zijn woorden afwoog, nadacht en besloot om iets wel of niet te vertellen.
De wereld van de middelbare is er echt eentje van afstand.
Sowieso ook omdat je de ouders van zijn klasgenoten niet of nauwelijks kent. Je komt ze tegen op info-avonden en ouderavonden of presenstaties, maar verder eigenlijk niet.
Daarnaast is het ook leuk, een puber. De gesprekken worden anders, zijn humor ook. Hij krijgt meer besef van wat er in de wereld gaande is. Dat is mooi maar… met alles wat er in het afgelopen jaar allemaal wereldwijd gebeurd is… Poeh.
(terugdenkend… zat ik op het middelbaar toen  er besluit genomen werd over het Ijzeren Gordijn, de Golfoorlog begon en nog veel meer, ook vroeger was niet alles beter).
Nu nog wachten op zijn boekenpakket, dat komt per post.

Mijn oudste dochter gaat dit jaar naar groep 8. Waar blijft de tijd… wat gaat het snel. Ze heeft er zin in, vooral de musical en het kamp. En daarna ook éindelijk naar de middelbare. Voor mij hoeft het allemaal nog niet zo snel te gaan 😉 Ze weet al waar ze naartoe wil volgend schooljaar. Maar dit jaar gaan we toch ook nog wel een aantal middelbare scholen bezoeken. Gewoon om te laten zien dat er meer scholen zijn dan alleen de school van haar broer.

En mijn jongste dochter gaat naar groep 6. Het afgelopen half jaar is er voor haar veel gebeurd en gelukkig staat ze nu al veel zekerder in haar schoenen. Ze krijgt daarnaast haar lievelingsjuf en heeft er al bijna zin in… maar is ook blij dat het nog even vakantie is.

Terwijl ik dit allemaal zo schrijf, vult achter mij ons eigen opblaas-zwembad. Ondertussen zit 1/5 van ons gezin op kantoor, in de airco (dat dan weer wel) hard te werken. Zijn vakantie zit er alweer op.

14115509_10205711365578515_6289477421215599898_o

Geef een reactie