Tijd voor het voorjaar… of…

 

lenteDe voorjaarsvakantie is alweer een tijdje voorbij.

Voor alle scholen.
In mijn systeem is er dan iets ‘vreemds’ gaande… of misschien hebben meer collega’s er wel last van?
De VOORJAARS vakantie is voorbij…

Tijd voor: Lente, Pasen, jonge dieren, plantjes, moestuintjes, bloemen, op bezoek bij de kinderboerderij en jonge dieren bekijken  etc… etc…

Tenminste, mijn gevoel zegt dat, ik wil er graag mee aan de slag.. maar voor veel plantjes/zaadjes is het nog te vroeg om  al te gaan zaaien en heel veel dieren hebben nog geen jonkies…

Omdat ik het toch echt wel erg leuk vind om rond dit soort thema’s ook daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan en vooral ook om eropuit te trekken is dit thema toch niet het meest gemakkelijke thema om nu al te behandelen. Veel van de scholen waar ik kom en ook van collega’s in de buurt hoor ik dan toch echt dat het nog te vroeg is.
En verstandelijk weet ik dat zelf ook wel. Natuurlijk kan het wel maar je kunt beter nog eventjes wachten.

Maar ieder jaar weer ná de voorjaarsvakantie krijg ik het voorjaar toch ook echt in mijn hoofd.
Sterker nog, het begint eigenlijk al ná de kerstvakantie… Zo in de 3e week van januari.
Net of mijn systeem dan klaar is met de winter en zich opmaakt voor de lente…
Vorige week hoorde ik bij het weer op t.v. wel dat de lente voor de weerkundigen al begonnen was. “HOERA” dacht ik toen nog, tijd om lekker over de lente/boerderij enz… te gaan werken. Maar het weer en de natuur zijn er nog niet helemaal klaar voor.
Hoewel ik in de tuin al wel zie dat de hortensia knoppen begint te krijgen. Ook de vruchtenstruik krijgt al uitlopers maar wanneer ik kijk naar de 2 boompjes in onze achtertuin, dan zie ik dat de bladeren er nog niet eens allemaal afgevallen zijn. Heel treurig hangen ze nog bruin aan de takken en vlak ernaast beginnen de knoppen al te groeien. Hoe bijzonder is dat toch.

Op Facebook zag ik ook een aantal foto’s van boerderijen waar al wel geitjes geboren zijn. Super leuk.

Maar goed, we moeten toch nog even wachten denk ik op de échte lente, met bloesem en overal de geboorte van jonge dieren, eendjes in de vijvers en sloten, kalfjes, biggetjes etc..
Ik moet gewoon nog eventjes geduld hebben. Toch?

Maar ik ben er wel klaar mee, met dat weer wat soms meer doet denken aan de herfst.
Ik ben toe aan de lente!

Wie nog meer?

Geef een reactie