Recensie: De kleine engel die geluk bracht

Een heerlijk winterverhaal met een warme boodschap, om samen te lezen voor een knisperend haardvuur of lekker knus op de bank.

De-kleine-engel-die-geluk-bracht-300x224

 

Samenvatting

Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.Samen met mijn kinderen heb ik heerlijk op de bank het boek zitten lezen.
Het boek volgt Roos, een meisje met een hartje van goud. Al vrij snel steelt ze je hart door haar lieve gebaar aan een oudere meneer die ze eigenlijk niet kent maar wel dagelijks tegenkomt. Haar open blik en haar warme gevoel voor mensen die het minder fijn hebben dan dat zijzelf thuis ervaart, zorgt ook voor een brok in de keel.
Een prachtig verhaal waarbij je eigenlijk zou willen dat iedereen, groot en klein, wat meer zou zijn als Roos.
De oude man bloeit helemaal op, door de lieve gebaren en attenties van  Roos en haar ouders. Tijdens het verhaal blijkt dat deze oude man ook een verhaal heeft, een verhaal met verdriet, want ook dat kan er met kerst zijn… Het gevoel van geluk, verdriet, dankbaarheid en blijdschap komt allemaal aan bod.

Een boek met een glimlach en een traan, geeft je een warm gevoel.
Mooi om voor te lezen en samen te beseffen wat je hebt of terug te kijken met dankbaarheid voor wat je hebt gehad en nog hebt. Deel een beetje met anderen, ook wanneer je ze niet zo goed kent.
Een klein gebaar kan heel veel doen.
De illustraties van Mark Janssen maken het verhaal compleet.
Idee voor op school of thuis:
Maak samen een kerststukje en geef dat weg aan iemand die wel een beetje liefde en aandacht gebruiken kan… Misschien is er wel een verzorgingshuis in de buurt? Of weet de kerk mensen die wel een bezoekje kunnen waarderen?
Of nodig mensen uit in je groep of school en maak met elkaar een kerststukje, of zing een kerstliedje. Een minikerstconcert?

 

Product details

 Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Afwerking: Hardback
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 220×300
Verschijningsdatum: 07/11/2017
EAN: 9789000353491
Nur-code: Fictie 4 – 6 jaar

Uitgever: UNIEBOEK | HET SPECTRUM

Cijfer van juf Astrid: 8,5

Geef een reactie