Nieuw jaar, nieuw thema, “het restaurant”

Wat lijkt de kerstvakantie alweer lang geleden.
Iedereen is alweer een ruime week aan de slag en de diverse thema’s zijn vast van start gegaan.
Thema winter/nieuwjaar/tijd/ziek zijn etc…
Twee jaar geleden werkte ik op een school waar we met het thema: “het restaurant” aan de slag gingen.

In de groep hebben we toen samen met de kleuters de huishoek omgetoverd tot restaurant. Samen een plan gemaakt met een ‘boodschappenlijstje’  voor wat er in een restaurant hoort: tafels en stoeltjes, tafelkleden, borden, bestek, glazen (ook voor de wijn juf) een vaasje bloemen of een plantje. Potten, pannen, eten enz…. enz….
Met hulp van ouders en mijn eigen huisraad kwamen we een heel eind.

Uiteraard wilde ik ook iets knutselen met de groep, waarom niet een restaurantje van papier? Thuis ben ik er eens rustig voor gaan zitten en maakte met vouwblaadjes een tafeltje… Een grote én een kleine.. maar ja… een tafel heeft ook een stoel en ook daar ben ik mee aan de slag gegaan.

 

Een tafel in een restaurant heeft natuurlijk ook een mooi tafellaken en in plaats van een sneeuwvlok knippen, werd het een tafellaken. Wat leuk was om te doen is het bepalen van de plaatsen van de tafels en de stoelen. Je kunt er begrippen bij gebruiken.

En uiteraard kon dat in de huishoek/restauranthoek ook: voor hoeveel mensen moet er eten komen? Hoeveel borden, bekers, bestek zullen er moeten komen? HOe deel je de tafel in, hoe dék je de tafel?

Terwijl ik daarmee bezig was wilde mijn  oudste dochter gaan verven, maar omdat het een niet uitwasbare verf  bleek te zijn, wilde ik toch dat ze een schort(je) zou aantrekken.
Maar díe hadden we nu net niet meer in huis.
Deze mama en juf  is niet voor 1 gat te vangen en ik pakte de rol met vuilniszakken, knipperdeknip en klaar was ons schort…
Weer een idee geboren, alle kleuters mochten hun eigen schort gaan versieren met plakfiguren en vilten stickers.

Geef een reactie