Van juf naar prentenboekenschrijfster

Reis mee
artikel in Groot Westland

Wie mij al een tijdje volgt zal het niet ontgaan zijn…
De afgelopen jaren werkte ik als invalleerkracht op diverse scholen en daarnaast stonden mijn werk- en privé leven niet stil. Werd het een rollarcoaster en ik kwam thuis te zitten met een burnout en frozen shoulder. Dat was lastig en moeilijk. Maar ik vond gelukkig iets waar ik veel plezier uit kon halen, tekenen en schrijven… Naast de fysiotherapie en gesprekken die ik wekelijks en maandelijks had.

Vorig jaar besloot ik het boek, wat ik ooit op de Pabo gemaakt had en bleef voorlezen aan mijn kleutergroepen, opnieuw te tekenen en schrijven en in eigen beheer uit te geven.

45376630_915931698596185_5712624769346568192_o

Dat boek was (en is) Tim zoekt een instrument een boek over vriendschap, geloven in jezelf, samenwerken en muziek.

Naast het werken aan dit boek, waren er meer ideeen die ik ben gaan uitwerken. Nieuwe verhalen, kaarten, liedjes, versjes etc…
Ondertussen kreeg ik de kans om de opleiding Schrijfdans te volgen. De opdrachten mocht ik uitvoeren op de school waar ik aan het reïntegreren was.
Ik merkte dat de kinderen er super enthousiast over waren en daar raakte ik ook enthousiast van, kreeg er ook weer nieuwe ideeen van.
Het reïntegreren ging/gaat met vallen en opstaan.72326504_2517223498356155_7854481473317896192_o
Ik las van de week dit  gedichtje van Chrisje over burnout.

Het is niet zomaar over helaas.
Het herstel heeft tijd nodig. Het is een stap vooruit en dan weer 3 terug. Soms 2 stappen vooruit en dan weer 1tje terug.

Maar de liefde voor het vak, de kleuters, is er zeker nog. Op een andere manier.
Ik ben blij dat ik de rust en energie kan halen uit het tekenen/illustreren/schrijven van mijn verhalen.
En zo ontstond, een half jaar geleden “Tim in de trein”

Tim neemt zijn vrienden mee op reis. Hij reist met de trein. Naast de 4 vrienden uit het eerste deel, komen er nog 5 vriendjes bij. Een boek volledig op rijm en daarnaast komt het tellen aan bod.
Afgelopen week was de kinderboekenweek en kon ik met heel veel trots mijn nieuwste boek tonen aan familie en vrienden.
Ik mocht voorlezen op diverse scholen en peuterspeelzalen. Net als in het eerste deel, zit ook in dit boek een lied. Ditmaal een lied door mijzelf geschreven. Spannend, ontzettend spannend vond ik het. De primeur was bij de Readshop in Naaldwijk, een warme ontvangst door de eigenaresse, mijn ouders en tante kwamen. Mijn partner en kinderen waren erbij en er waren enthousiaste ouders en kinderen. Daar was het moment dan…. voor het eerst het boek voorlezen en zingen. Het boek werd enthousiast ontvangen, er werd meegezongen en meegeteld. Er viel écht iets van mijn schouders. Wauw…
Daarna mocht ik voorlezen tijdens een mamacafé in Oud Gastel en Roosendaal verder ook nog bij de Readshop in Delft en Maassluis

Ook daar werd ik enthousiast ontvangen. Ik heb voorgelezen op peuterspeelzalen en in kleutergroepen. Er werd meegezongen, meegeteld en de vraag kwam: “wil je het boekje nog een keer lezen”. Kaft_A
Ik vond het superleuk om te doen maar bemerkte ook dat het veel energie kost. Ik nog niet ‘de oude’ ben. Aan de ene kant geeft het energie, de kinderen die enthousiast reageren (en ook de leerkrachten) aan de andere kant kost het mij ook energie en was ik blij dat ik op mijn gezin kon terugvallen en thuis even helemaal niks hoefde te doen.

De afsluiting was afgelopen zondag, tijdens het kinderboekenfestijn. Een waar boekenfeestje met veel bekende schrijvers en illustratoren en ik mocht daar ‘gewoon’ tussen staan met mijn 2 prentenboeken en mijn kaarten.
Erg bijzonder.

Jaren geleden ging ik met mijn ouders naar ditzelfde festijn, destijds nog in de hal van het Centraal Station in Den Haag. Nu werd het in de Centrale Bibliotheek in Den Haag gehouden.
Het werd een drukbezochte dag met veel kinderen en hun  ouders. Er waren workshops en voorleessessies. Een prachtige afsluiting van een geweldige week.

 

Geef een reactie