Help! Een virus

Oh oh dat Carnaval

Carnaval voorbij, de vakantie voorbij, in  Brabant zijn we nu weer 2 weken bezig en de berichtgeving over Corona is OVERAL….
De winter  is officieel nog niet  voorbij en de lente heeft haar intrede nog niet gedaan. De afgelopen weken was het al een aantal keren lekker stormachtig. Dat kan leuke activiteiten voor buiten opleveren.
Maar vanmorgen vroeg dacht ik toch echt: “om lekker in bed te blijven, thuis beginnen de kinderen al wat te snotteren en te kuchen”

Gewoon een griepje of verkoudheid denk je dan, maar gezien alle berichtgeving rondom het Corona – virus en de berichten en waarschuwingen van het RIVM, moeten we nu dus net even wat meer aandacht ervoor hebben.

Mijn oudste dochter had Carnaval gevierd… lekker zweten en feest vieren in een tent, maar dan wel met z’n allen tussendoor naar buiten gaan om elkaar beter te verstaan. Uiteraard (pubers) gaat dat zónder jas… veel te veel gedoe natuurlijk…. Maar in februari was het toch echt geen warm weer… Kortom, lekker weer om je weerstand goed te testen…… (proef je mijn sarcasme?) Ook de huisarts gaf vorige week aan dat het gewoon een verkoudheid en griep zou zijn, geen Corona in ieder geval.

Ook op school en in de bibliotheek merk je aan de kinderen, het is ook ‘gewoon’ de tijd van het jaar en ze worden snotteriger, er wordt meer gekucht en de neuzen worden opgehaald.
Ze beginnen wat vaker te klagen over verkouden zijn, keelpijn, buikpijn etc…
De eerste zieken hebben we al gehad.
De bacillen vliegen heerlijk overal naartoe. Genoeg luchten natuurlijk. Maar je ontkomt er dan als ouders, verzorgers en leerkrachten toch echt niet aan.
De kinderen onderling maar ook de juffen en meesters.

Ieder jaar in deze periode merkte ik dan dat ook ik begon met snuffen, kuchen en hoofdpijn. Maar nu komen er dan toch meer vraagtekens…
Mijn weerstand tegen alle ‘kleuter’ bacillen moet weer opgebouwd worden.

Vroeger had ik eind september/oktober en in januari vaak een keelontsteking, toen stond ik nog maar net voor de klas.
Maar ook nu merk ik dat de weerstand toch echt weer opgebouwd moet worden.

Overal wordt gekucht en gesnotterd…. Wat is nu wel en wat is nu niet ‘gevaarlijk of bedreigend’ Wat kun je nu wel en wat kun je nu niet doen?
Op het nieuws vanmorgen en gisteren was in ieder geval dat er veel scholen in Brabant getroffen zijn. Docenten en leerlingen.
Ook hier zijn er verkoudheidsverschijnselen…. we houden het in de gaten en ook contact met de huisarts… Voor overleg… even voor de zekerheid….
De fruitschaal mag weer gauw gevuld, vitamines er in.
De tomatensoep en groentensoep staan te pruttelen.

Hopelijk valt alles mee en dient de lente zich gauw aan, lekker naar buiten, zonnetje erbij, energie op doen en is het Corona – virus gauw onder controle.

Wil je op de hoogte blijven van mijn andere blogs? Activiteiten? Nieuwe prentenboeken?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Geef een reactie