thuisonderwijs – lekker huishoudelijk met je kleuter

Dag vier van het thuisonderwijs is daar. Naast het samen spelen, alleen spelen, opdrachtjes doen, liedjes zingen, boekjes lezen enz… enz… is er natuurlijk ook het huishouden en iedere dag het eten dat bereiding nodig heeft en tijd…

Maar!!!! De was doen bijvoorbeeld, kun je juist super goed samen doen… Oke, het zal misschien wat langer duren…. maar het zorgt voor verbinding met je peuter/kleuter. Quality – time én je werkt aan de fijne motoriek!
En waar is die nou goed voor? Voor o.a. de pengreep (straks in groep 3) maar daarvoor is veel oefening op andere manieren nodig. De vingers moeten sterk zijn/worden. (in mijn nieuwsbrieven ga ik hier verder op in).

Doe dus samen de was… Of laat je kind zijn ondergoed (of de poppenkleertjes) ophangen. Sterker nog, de poppenkleertjes kun je ook in een emmertje in de badkamer zélf laten wassen.

Span een lijntje tussen 2 stoelen of misschien heb je een wasrekje.
Het open knijpen van wasknijpers vergt wat kracht. Soms ook wat geduld, en van te voren ook enige uitleg van hoe het werkt.

Meerdere kinderen thuis en wil je er een spel element in krijgen? Span 2 lijntjes, of geef iedere zijn eigen waslijntje op het rekje. Ieder een stapeltje was (of doekjes oid) en kijk wie er het eerste zijn stapeltje was heeft opgehangen.

Uiteraard kun je, wanneer de was droog is, ook samen weer opvouwen: ‘puntjes’ van de handdoek/theedoek op elkaar, dubbel vouwen.

Naast allerlei motorische vaardigheden, ben je ook ontzettend met woordenschat en taal bezig.

Wil je meer van dit soort informatie ontvangen, waarbij ik ook wat dieper in ga op het hoe en waarom?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en informatie over de ontwikkeling van peuters en kleuters. Daarnaast ontvang je regelmatig unieke downloads.

Geef een reactie