Zullen we gewoon eens lekker crea bezig gaan?

De eerste ’thuis-school-week’ is bijna ten einde.
De afgelopen dagen was er iedere dag een blog met een filmpje of een download om thuis mee aan de slag te gaan.

Door alle Corona nieuws en het wennen aan een schoolritme thuis, zouden we haast vergeten dat het ook nog eens voorjaar aan het worden is.

Op mijn youtube kanaal plaatste ik een filmpje om lekker aan de slag te gaan met potloden en/of stoepkrijt. Goed voor de fijne motoriek en de oog-hand coordinatie, maar vooral ook heerlijk om creatief bezig te gaan. te zoeken naar weggetjes en paden.

Je kunt natuurlijk niet alleen weggetjes maken en volgen – met je vingers kan natuurlijk ook, is ook heel goed voor de ontwikkeling van de hersenen – wil je hier meer over weten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan ga ik hier nog wat dieper op in.

Omdat het voorjaar eraan komt kun je natuurlijk ook, in plaats van weggetjes tekenen en deze volgen, ook op een groot vel een soort van ‘wolk’ tekenen en er een schaap van maken.
Of een grote cirkel en maak er een bloem of zon van.
Als ouder kun je dit tekenen en laat je peuter of kleuter het overtrekken en volgen, eerst met de vinger, daarna met een potlood.
Wanneer je het lammetje of de kip getekend hebt, kun je het inkleuren, maar ook stukjes papier scheuren en in de tekening plakken is een goede en creatieve activiteit. Praat er ook samen met je peuter/kleuter over. Dat stimuleert de taalontwikkeling en woordenschat.
Is de tekening af? Stuur hem op, naar oma en opa, of naar het verzorgingstehuis. Grote verrassing en een mooi uitstapje naar de brievenbus


Zing er een liedje bij…
“Lente komt ik ben zo blij, met de bloemen in de wei
Bloemen, rood, wit paars en geel
Oh wat zijn het er toch veel”

“Lammetje, lammetje, lammetje
kom toch eens over mijn dammetje
Lammetje groot, lammetje klein
wil je wel mijn vriendje zijn?”

“De lente is gekomen
de vogels in de bomen
en zie je alle vogels niet?
dan zitten ze in het riet, riet, riet”

De komende dagen/weken zullen er op youtube nieuwe filmpjes komen.
Wil je meer weten? Over de ontwikkeling van je peuter/kleuter en daarnaast tips en ideeen ontvangen. Gratis downloads etc… meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie