Advent komt er aan

Advent…

Advent is een periode van verwachting. Advent betekent letterlijk: dat wat komt. Voorbereiden op de komst van het Kerstkind. Dat kun je bijvoorbeeld door een adventkrans of adventskalender neer te zetten en iedere week een kaarsje te branden of elke dag hokje te openen. Met kaarsjes komt er iedere week een beetje meer licht. Zo laten we het licht steeds sterker worden. We keren naar binnen en worden stil.

Ook in de klas, thuis of op de groep van het kinderdagverblijf kun je dit doen. Vanaf 1 december. De aanloop naar kerst. Een lichtje op een krans.

Een aantal jaren geleden maakte ik een eigen adventskalender die wat langer mee gaat dan 1 jaar. Ik maakte toen een kerstboom van gevouwen bakjes. Maar je kunt het ook met doosjes doen of wcrolletjes en deze ophangen/opplakken.

1 december zitten we ook nog volop in de Sinterklaasperiode. Maar met een kaarsje aan, in de kring met een mooi verhaal en minder licht aan, kun je er een prachtig magisch en rustig momentje van maken in je groep (en thuis)

Nu ik dit zo aan het opschrijven ben, komt er een ander mooi idee aan..
Maar dat komt in een volgend blog šŸ™‚

12244641_1735610296666744_1901046225788971597_o

Je kunt er ook nog een knutselactiviteit aan vast plakken, laat de kleuters de bakjes maken Ć³f  laat ze van mozaĆÆekfiguurtjes de boom namaken.
Ook nog mogelijk, geef ze dezelfde kleuren vouwblaadjes en laat ze 16 vierkantjes vouwen en knip ze uit, plak de boom in de juiste volgorde en de juiste kleuren na.

Veel plezier ermee en laat me weten of je er ook iets mee gedaan hebt.

Je kunt ook envelopjes vouwen en deze gebruiken, in de eerste decemberdagen plakte ik er dan een afbeelding van Sint of Piet op. Daarna werden het langzaamaan meer kerstige plaatjes.

Geef een reactie