Onrust in de laatste schoolweken, en nu

Onrust in je lijf….

Ken je dat…. er hangt iets in de lucht…
Kinderen zijn beweeglijk, luidruchtig, schreeuwerig, huilen meer, zijn prikkelbaar/overprikkeld…. meer nog dan anders…

Spanningen…. zomer, einde schooljaar…Onrust dus, afsluiting, van structuur naar minder structuur. Of juist éindelijk die vakantie zodat je even niet naar school moet.
Allemaal ruis en onrust. Dagen gaan anders dan in de rest van het jaar…. uitstapjes, geen lessen, andere lessen en ga zo maar door.

Kinderen kunnen hierdoor daadwerkelijk onrust in hun lichaam en hoofd voelen.

Weten niet goed hoe ze dat kwijt kunnen en zoeken naar manieren. Uiten dat op manieren die wij als volwassenen niet altijd begrijpen.

Aan ons, als volwassenen, om ze hierbij te helpen. Het wel te leren/gaan begrijpen.

De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Zéker ook wanneer wij zélf ook die onrust ervaren. Want, wat doe je dan?

Tijdens mijn periode als leerkracht, coach en pedagogisch medewerker nam en neem ik de tijd voor de kinderen. Voor een moment van aandacht, een aai over de bol maar soms is dat niet genoeg en is er meer dan ‘even ‘ een moment nodig.

Masseren kan een goede optie zijn, of alleen samen zitten, er zijn voor het kind.

Masseren deed ik bij mijn eigen kinderen, dat werkte vroeger al, voor ze naar bed gingen of wanneer ze onrustig waren, wat lavendelolie en dan de voetjes en voetzolen masseren.

De kinderen liggen heerlijk, even een moment van loslaten en ontspannen.

Luisteren naar de omgeving, kijken naar jou als volwassene maar niet perse hoeven praten en verbaal actief hoeven zijn. Zo is dat ook door samen te zitten, samen te zijn. zonder dat er iets moet. Er zijn voor je/het kind.

Tijdens het masseren komen er andere manieren van communicatie aan bod.

De non-verbale, het voelen, het luisteren, het ademhalen.

Contact maken met je ademhaling, met je lichaam.

Doe jij dat weleens? Je kind masseren?

En heb jij ook weleens het gevoel: ik ben onrustig en ik heb die tijd en aandacht ook even nodig. Gun jij jezelf die tijd dan? Pak jij dat moment voor jezelf?

In de Crea-ateliers heb ik aandacht voor jouw kind, verbaal, non verbaal en creatief.

Een uur tot anderhalf uur is jouw kind bezig met boeken, met muziek, met creatief materiaal, met zichzelf en in die tijd is er voor jou, als ouder een momentje voor jezelf, even dat boek lezen of even helemaal niets doen, lekker zitten, ogen dicht en luisteren naar je lichaam.

(natuurlijk, je kunt er ook de weekboodschappen doen) maar dit moment kan precies het fijnste moment in de week zijn…. jouw kind krijgt de tijd en aandacht van mij die het nodig heeft om zich te ontwikkelen en jij hebt dat moment voor jezelf).Ook zo vlak voor de vakantie.

Geef een reactie