Ik zie je

Een tijdje terug kreeg ik de vraag:
“wat maakt jou anders dan andere coaches en leerkrachten, wat is nu jouw meerwaarde?”

Dat was niet een heel moeilijke vraag, al dacht ik er ook wel even goed over na…
Wat maakt mij anders? Waarom zou je als ouder/opvoeder bij mij willen komen?

Ik kijk naar jouw kind, naar het totaal plaatje… Ik kijk niet naar hoe jij jouw kind ziet, maar naar hoe jouw kind zich laat zien… Verbaal maar vooral ook non-verbaal. Dus niet alleen met mijn oren, maar met mijn hele lijf, mijn gevoel, sensitief, spiritueel.
Ik kijk en luister naar wat jouw kind nodig heeft. Geef aandacht en zorg dat het zich gehoord en gezien voelt… Bij het ene kind is dat al na een uur, anderhalf uur, maar bij een ander kind is dat pas na 2 of 3x bij mij geweest zijn.

Als dát moment er is, dan maak ik een verstaalslag naar jou als ouder/verzorger. Waar heeft jouw kind behoefte aan, wat heeft het van jou, als ouder nodig.
Waarom laat jouw kind bepaald gedrag zien.
Ik luister en kijk naar jouw kind .

Maar ik luister uiteraard ook naar jou, als ouder.
Geef jou de handvatten en tools, om te kijken naar jouw kind en het anders, op een andere of nieuwe manier aan te pakken. Om te kunnen reageren.

Zodat jullie samen door kunnen, op een fijnere manier, waarin jij je kind kunt zien, waarop jullie elkaar écht kunnen zien.

#ouders #oudersvannu #verhalen #ikzieje #ikhoorje #ikluister #luisteren #mama #oudersvannu #helpwatnu #ikbegrijpmijnkindniet #mijnkindbegrijptmijniet #mijnkindhoortmeniet #luisternou #sensitief #spiritueel #antroposofie #holistisch

Geef een reactie