What’s in a number? 200

Deze blog is de 200e op mijn pagina….. Een mijlpaal!

Een aantal weken geleden vertelde Gwen mij dit…. (Gwen helpt mij met mijn webshop en website, superfijn!)
Maar ik kreeg van haar dus een berichtje “wist je al dat je volgende blog de 200e gaat zijn?!

Ik wist dat dus niet… “Wauw” dacht ik….. “200! Wat een mijlpaal, wat zal ik daarin gaan schrijven”
Om vervolgens dus niks meer goed genoeg te vinden….
De afgelopen weken heb ik regelmatig gezeten hoor…. starend naar een lege pagina….
Beginnen met typen en dan toch weer verwijderen….
Zo;n 200e, dat moet toch wel een speciale zijn… ofzo….. Dacht ik….

Kwam mijn perfectionisme en de angst om te falen daar om de hoek kijken?
Jazeker!

En dan niet eens zozeer het falen ten opzichte van ‘de rest’ (en wie zijn dat dan eigenlijk?!)
Maar meer het gevoel van falen voor mijzelf…..
Want zo’n 200e, daarvan wil je ook eigenlijk dat IEDEREEN die leest, er een leuke reactie op geeft etc….
Zo gaat dat tegenwoordig toch?
Als er geen likes zijn, dan wordt je niet gezien en is dat falen(?) in deze wereld van veel digitaliteit (is dat een woord? Nu wel 😉 )

Maar gaat het om de hoeveelheid likes?
Van mijn online coach Kirsten heb ik juist begrepen dat het niet gaat om de likes.
Maar de mensen die er bewust voor kiezen jou (mij dus) te volgen…..

En zo is deze blog een mooie om dicht bij mijzelf te blijven, te geloven en vertrouwen in mijzelf (iets wat ik dan ook weer aan het leren ben van Carlijn, die mij vanuit HartWerk ondersteuning biedt na het ziekzijn en burnout en Katja, o.a. mijn homeopaat maar veel meer nog dan dat… via FindYOurOwnWay ook nog eens samen met Gwen)
Niet uitgaan van de likes, want is dat kracht? Welnee….. De kracht en kunde zit in mijzelf en ik weet dat ik daarop kan en mag vertrouwen.

Ik heb mij de afgelopen 3 jaar dus (eindelijk) omringd met mensen die in mij geloven, zien wat ik doe en dat dat belangrijk is voor kinderen (en hun ouders). Mensen die mij verder kunnen en willen helpen en andersom. (los van familie en vrienden)

Ondertussen zie ik dat zelf ook, weet ik dat ook. Met meer dan 20 jaar ervaring binnen (en buiten) het onderwijs en kinderopvang….

Ik kijk niet naar cijfertjes en testjes…. ik kijk naar het kind, het hele kind.
Ik luister & observeer….


Zo kom ik veel te weten van, over én MET het kind, ga dan begrijpen en zien waarom een kind doet zoals het doet…. Waar heeft het kind behoefte aan. Wat heeft het nodig. Krijgt het kind wat het nodig heeft? Is daar hulp voor nodig. Kan ik dit aan ouders/opvoeders/pedagogen duidelijk maken en zo met alle neuzen dezelfde kant op staan?


Mooi dat ik dit als Creatief-Holistisch Pedagoog kan en mag doen bij De Stam, en sinds kort ook bij VrijWijs
Beiden B3 scholen die net als ik willen kijken naar het hele kind en niet alleen maar naar de doelen die behaald moeten worden volgens ‘het systeem’
Waarbij kinderen snel in hokjes worden geplaatst, stempeltjes geplakt krijgen, zodat het ‘makkelijker’ wordt om te ondersteunen/begeleiden.
Maar juist die stempels…. kunnen ook voor obstakels zorgen….
Ik heb al vaker geschreven over de Crea-Ateliers, op facebook en instagram…. Maar ook dan kan ik kinderen begeleiden op een creatieve manier, los van de hokjes en stempels. Op een plezierige manier samen aan de slag gaan en daarnaast zorgen dat ik ga begrijpen wat er in het kind omgaat, zodat ik díe vertaalslag kan maken naar de ouders en verzorgers. Kinderen helpen dat zij begrepen worden, in plaats van dat kinderen hun ouders/verzorgers/opvoeders direct gaan begrijpen. First and most important!

Naast al bovenstaande, krijg ik ook steeds meer vragen om te illustreren. Superleuke afwisseling is dat!
Kaarten, geboortekaartjes, diploma’s etc….
In mijn webshop kun je ze (bijna) allemaal zien.
En wil je iets specifieks? Stuur mij dan zeker een berichtje, want ik weet dat ik je helpen kan….

En zo is mijn 200e blog een feit!
Ooit begonnen in oktober 2015…. zijn we nu dus al 7 jaar verder en bestaat deze pagina nog steeds. Heeft het wel wat naamsveranderingen ondergaan maar ben ik nu blij en trots op wat er staat en waar ik voor sta!

Dank aan iedereen die er (net als ik) in gelooft!Geef een reactie