Over mij

Wat leuk dat je wat meer over mij wilt weten…
Wie ben ik?
Astrid, moeder van 3 jong volwassenen. schrijfster en veel meer…
Naast het schrijven van prentenboeken voor o.a. scholen,
werk ik ook met ouders en hun kinderen. Ik begeleid ouders/verzorgers bij het beter snappen van hun kind….wanneer het kind vaak gezien wordt als: lastig, vervelend, verlegen, druk, lawaaimaker etc….

Als 45 jarige creatieve duizendpoot en holistisch pedagoog met 20+ jaar ervaring in opvoeding, luisteren en spelen met kinderen, ben ik al vaak tegen (on) begrip aangelopen. In beide rollen…

Ouders kunnen het gevoel hebben dat hun kind hen niet ziet/hoort. Terwijl het kind dat gevoel ook heeft, maar dat niet zo kan communiceren. Gevoelens die dan boven kunnen komen drijven, bij de volwassene en het kind: ik ben niet goed genoeg, ik ben klein, ik doe het niet goed, ik doe het verkeerd, wie zit er nu op mij te wachten… Hierdoor wordt de schreeuw om aandacht (als kind) soms ontzettend groot. Dat wil niet zeggen dat het altijd letterlijk schreeuwen is, maar kan zich ook uiten in teruggetrokken zijn, verlegen, stilletjes.

Als moeder liep ik hier ook tegenaan aan. (Herkende het ook vanuit mijn eigen kindzijn)
Mijn kind voelde zich niet gezien en gehoord en dat was te merken in gedrag en emotie. Ik ging opzoek naar hulp en ervaringen maar kan heel lastig zijn. Want er heerst, naast onbegrip ook vaak een gevoel van schaamte.
Schaamte bij de ouder/opvoeder:
Wat denkt en vindt de buitenwereld ervan. Ik moet dit toch zeker zelf oplossen. Wat zullen ze allemaal niet denken, ik weet het niet meer….Waar kan ik terecht?

Daarom ben ik gaan doen wat ik doe.
Ik wil graag kinderen én hun ouders helpen elkaar beter te begrijpen.
Zodat het leven makkelijker en behapbaarder wordt. Voor het kind én de ouder

Kinderen gaan vaak niet gewenst gedrag vertonen wanneer ze zich niet gehoord, gezien, gerespecteerd en onbegrepen voelen. Ouders ervaren vaak onmacht, frustratie en onbegrip, bij zichzelf en van buitenaf.

Ik begeleid jouw kind tijdens (bijvoorbeeld) het Crea-atelier, ik kijk en luister (ook naar dat wat niét gezegd wordt), waardoor ik naar jou als ouder een terugkoppeling kan geven, uitleggen wat er in dat koppie van jouw kind omgaat (daar zal niet na 1 crea-atelier al zijn want er moet een vertrouwensband opgebouwd worden).
Zodat ik jou als ouder handreikingen kan geven. Jij gaat je kind beter begrijpen, zien en horen. Jouw kind gaat dat ervaren… mama/papa begrijpt mij beter, hoort mij beter. Er ontstaat weer meer connectie.

Je gaat je kind weer kunnen zien en ervaren voor wie ze zijn, die kleine individuutjes.

Volwaardig en met liefde en respect. Zodat zij met een rechte rug en opgeheven hoofd de wereld in mogen stappen met hun gevoel.

“Ik doe er toe, ik mag er zijn”

“Ik ben ik, jij bent jij en dat is oké”

Geef een reactie